Wijding St. Clemenskerk door bisschop C.F.M. van den Hout

zaterdag 25 november 2017

Op 5 februari 2013 legde een uitslaande brand de monumentale neogotische St. Clemenskerk te Nes, gebouwd in 1878 door architect Pierre Cuypers, volledig in de as.
Slechts enkele muren bleven behouden en louter dankzij dit feit kon de kerk op de lijst van beschermde monumenten blijven. Na veel voorbereiding werd in oktober 2015 begonnen met de restauratie- en herbouwwerkzaamheden.
‘Een monument gestoken in een eigentijds jasje’, was daarbij het motto. Dankzij de enorme inzet van talloze parochianen, waarvan zeker het parochiebestuur speciale vermelding verdient, en een goede samenwerking met alle betrokken professionele partijen, kon de herbouwde St. Clemenskerk op 18 december 2016 weer in gebruik genomen worden. Op zaterdag 25 november 2017 volgt dan de plechtige wijding van de kerk door onze bisschop mgr. dr. C.F.M van den Hout. Een bijzondere gebeurtenis!