Bedevaarten en processies

Bedevaarten en processies zijn manieren waarop rooms-katholieke gelovigen uiting geven aan hun geloof. De bedevaarten kunnen naar verder weggelegen plaatsen zijn als Rome en Lourdes. Maar ook binnen de grenzen van het bisdom Groningen-Leeuwarden vinden processies en bedevaarten plaats. Op deze pagina vindt u een overzicht van deze vorm van rooms-katholieke geloofsexpressie.

Graag blijven we op de hoogte van processies en bedevaarten die door parochies van ons bisdom worden georganiseerd zodat we die hier kunnen vermelden. Neem daarvoor contact op met contact@bisdomgl.nl

Pelgrimage naar de eeuwige stad

Gaat u mee op zoek naar de roots van ons katholiek geloof?

Sinds de middeleeuwen trekken duizenden Christenen ieder jaar op pelgrimage, waarbij Rome voor velen de eindbestemming is. Het is dan ook niet voor niets dat Rome de belangrijkste stad van Italië is en de zetel van de paus. Gaat u mee op zoek naar de echte verhalen achter de mozaïeken, mythes en martelaren? Ga jij mee om de mooiste basilieken en kathedralen te zien? Gaat u, ga jij mee om betekenisvol te ontmoeten en op zoek te gaan naar de roots van ons katholiek geloof? Ga jij, gaat u mee op bezoek bij de paus?

In de herfstvakantie van dit jaar ( 20 t/m 27 oktober ) organiseren we vanuit de Heilige Jacobusparochie een pelgrimsreis naar Rome, voor ALLE parochianen van ons bisdom, jong en oud. Pelgrimeren is ontmoeten, samen vieren, samen delen en je geloof verdiepen.

Al meerdere jaren organiseren we reizen naar Lourdes, Polen, Israel, enz. en dit jaar naar Rome. We hopen dat er vele mensen met ons mee gaan, in de voetsporen van Petrus. We zullen de reis gaan maken per Royal class touringcar, en zullen naast Rome een aantal andere prachtige steden aan doen. De pastorale begeleiding is in handen van pastoor Marco Conijn.

Hebben wij uw interesse gewekt en wilt u meer weten over de reis, bel dan voor meer informatie met 06-81056653. Er zijn nog slechts een paar plaatsen beschikbaar, geef u dus snel op !

Hartelijke groet,
Arrivederci,

Wilfred Manning | Reisleider

Zomer 2018: Bedevaart in Europa in het voetspoor van de Heilige Norbertus

Reisdatum 4 t/m 9 juni 2018
Doelgroep: iedereen is welkom
Aanmelding: tot 1 mei a.s.
Contact: Margret Pater (0597-415368 of pastor Bernard Buit (0598 – 470712).

Programma: klik hier

Zomer 2018: zorgreis naar Lourdes

Reisdatum:      20 t/m 28 juli 2018
Doelgroep:       speciaal bedoeld voor pelgrims met een zorgvraag

Zomer 2018: jongerenreis naar Lourdes

Reisdatum     21 t/m 28 juli 2018
Tarief              € 295,00 p.p.
Leeftijdsgrens   18 t/m 35 jaar. Iedereen mag en kan mee.