Meditatie in woord, beeld en zang

Sinds een paar jaar vinden in de kerkzaaltjes van De Goede Herder – parochie in Emmen-Erica af en toe speciale bezinningsmiddagen rond een thema plaats. Het gaat om meditatiemiddagen in woord, beeld en zang. Rond de volgende thema’s zijn er middagen geweest: Advent, Kerstmis, Kruisweg en Maria.

De middag kent een afwisseling van korte overwegingen bij het gekozen thema en bij afbeeldingen uit de wereld van kunst en cultuur. Tussendoor is er samenzang aan de hand van toepasselijke liedjes en zingt een kwartet liedjes die verband houden met het thema.

Bij het thema over de kruisweg bijvoorbeeld passeerden de kruisweg van Albert Servaes, Aad de Haas, Jan Toorop en Theo Kuipers de revue. Maar ook de moderne kruisweg van Gwyneth Leech die de actualiteit van vandaag de dag in haar werk verwerkt heeft, komt aan bod. Bij dit thema kregen de aanwezigen ook afbeeldingen te zien van de kruisweg die in de eigen parochiekerken te zien zijn. Met andere ogen kijkt men naar vertrouwde beelden. Ook bij de andere thema’s is de opbouw hetzelfde: horen, zien en… zingen. Natuurlijk hoort bij een dergelijke bezinningsmiddag een pauze waarbij men onder het genot van koffie en thee kan praten met elkaar.

Meer informatie: Frans Wielens