Bisschop aanvaardt ontslag pastoor De Zwart

Bisschop Ron van den Hout van het bisdom Groningen-Leeuwarden heeft het ontslag aanvaard van pastoor John de Zwart als pastoor van de parochie Maria, Hertogin van Drenthe. De Zwart zal met ingang van 1 oktober a.s. van zijn verantwoordelijkheden als pastoor van de parochie worden ontheven. De parochie Maria, Hertogin van Drenthe omvat de geloofsgemeenschappen van Barger Compascuum, Emmer Compascuum, Klazienaveen en Zwartemeer.

In een brief aan de parochianen van de parochie Maria, Hertogin van Drenthe schrijft vicaris-generaal Peter Wellen dit weekend dat er al langere tijd zorgen waren rondom het persoonlijk welbevinden van de pastoor en daaruit voortvloeiende gezondheidsproblemen. Vandaar dat pastoor De Zwart aan het begin van dit jaar een sabbatsperiode kreeg aangeboden waarin hij zich kon beraden over zijn toekomst. Na rijp beraad heeft bisschop Van den Hout afgelopen week besloten de ontslagaanvraag van de pastoor te aanvaarden.

Het bisdom vindt het jammer dat de pastoor deze keus heeft moeten maken en de bisschop dankt hem hartelijk voor zijn inzet voor de parochie en het bisdom. In de komende tijd zal pastoor De Zwart in overleg met het bisdom nader bepalen wat hij na 1 oktober gaat doen.

Het bisdom zal in samenspraak met pastoraal werkster Myriam Oosting en het parochiebestuur bekijken hoe de pastorale zorg in de parochie gegarandeerd kan blijven.

Lees hier de brief aan de parochianen van de parochie Maria, Hertogin van Drenthe