Diocesaan administrator

De zetel van het bisdom Groningen-Leeuwarden is niet langer bezet (sede vacante)

Mgr. dr. Gerardus J.N. de Korte werd door paus Franciscus op 29 februari 2016 benoemd tot de nieuwe bisschop van Den Bosch. Tot het moment dat hij de zetel van ‘s-Hertogenbosch op 14 mei in bezit nam, was hij apostolisch administrator van het bisdom Groningen-Leeuwarden.

PETER WELLENOp 17 mei heeft het Kathedraal Kapittel oud-vicaris-generaal Peter Wellen (foto) gekozen tot diocesaan administrator. De diocesaan administrator zal leiding geven aan het bisdom tot een nieuwe bisschop de zetel van het bisdom Groningen-Leeuwarden in bezit heeft genomen.

Oud-bisschoppelijk vicaris Arjen Bultsma is benoemd tot algemeen gedelegeerde van de apostolisch administrator. Hij zal de administrator bijstaan in het besturen van het bisdom.

Econoom Marisca Lulofs-van Rijnberk en secretaris-kanselier Peter Pot blijven in hun functies aan. Het bisdombestuur zal in de periode tot de installatie van de nieuwe bisschop dus bestaan uit de diocesaan administrator als eindverantwoordelijke, de algemeen gedelegeerde, de econoom en de secretaris-kanselier.