Bonifatiusdagen Dokkum 2017 begonnen

Vrijdagavond zijn de Bonfatiusdagen 2017 begonnen met een voordracht van mediapastor Roderick Vonhögen in de Bonifatiuskapel in Dokkum.

Roderick Vonhögen BD2017Vonhögen sprak over de aanleiding tot zijn recente pelgrimage naar Santiago de Compostella, het heiligdom in Noord Spanje waar de apostel Jacobus de Meerdere begraven ligt. De pelgrimage was onder meer bedoeld om God te danken dat Hij Roderick op de weg naar het priesterschap had gezet, een roeping waar hij geen nog dag spijt van had gehad.

De Bonifatiusdagen duren nog tot en met zondagmiddag 11 juni. Op zaterdagavond 10 juni houdt KRO-presentator Leo Fijen een voordracht over Titus Brandsma om 19.00 uur in de Christelijk Gereformeerde Kerk (Stationsweg 39) en op zondag 11 juni  viert de nieuwe bisschop Ron van den Hout om 10 uur de H. Mis in de katholieke parochiekerk (Hoogstraat 25) waarna er een processie is met leden van de andere kerken naar het Bonifatiuspark (Bronlaan 12). Na de lunch is er om 13.00 uur een oecumenische vesperviering in de Bonifatiuskapel met bisschop Van den Hout en de voorgangers van de lokale kerken van Dokkum.

Overal is de toegang vrij.