Bonifatiusdagen 10-11-12 juni

De Bonifatiusdagen vinden dit jaar plaats van vrijdagavond 10 tot en met zondagmiddag 12 juni. Er is een keur aan bijeenkomsten in de Dokkumer binnenstad met als thema Moedig en Opmerkzaam. De Bonifatiusdagen worden dit jaar mede gedragen door de Protestantse gemeente van Dokkum Aalsum en Wetsens, de Remonstrants-Doopsgezinde gemeente en de Christelijk Gereformeerde gemeente.

Daarmee is een lang gekoesterde wens in vervulling gegaan om het Bonifatiusevenement een meer oecumenisch karakter te geven. Hieronder vindt u alvast het voorlopige programma. Nadere details zullen binnenkort volgen.

Bonifatiusdag2016 -A3 - High -PROGRAMMA VRIJDAG 10 JUNI

19.00 uur Opening Bonifatiusdagen met een   oecumenische Vesperviering
in de Martinuskerk (Markt 2).

20.00 uur Franciscus van Assisi, een voorstelling van Peter Vermaat
In de RK Kerk (Koningstraat 26, entree € 3).

PROGRAMMA ZATERDAG 11 JUNI

12.30 & 14.00 In Verwondering: scènes uit het leven van Jezus
Expositie met verteller en muziek over negen kunstwerken van schilder Jan Kooistra uit Dokkum m.m.v. gospelkoor Joy for People. In: Christelijk Gereformeerde Kerk (Stationsweg 39)

14.00 Joseph W.B.Cohen: pacifist, predikant, verzetsstrijder
Lezing en expositie in de PKN Grote Kerk over ds. Cohen, een Dokkumer dominee, omgekomen in Dachau (1942)

15.30 Laudato Si: een ecologische oproep aan Noordoost Fryslân

12.00 – 17.00 St. Vitus pelgrimage Aalzum – Wetzens
Pelgrimswandeling tussen exposities in de dorpskerken van Aalzum (‘moedige’ heiligenbeelden) en Wetzens (‘opmerkzame’ quilts)

17.00 – 19.00 Pelgrimsmaaltijd
Italiaans buffet met streekproducten in de IJsherberg (Harddraversdijk 1). € 13,00 pp. Opgave gewenst: info@de-ijsherberg.nl. 0519 – 229500

19.00 Gedachtenistocht
Van De IJsherberg naar Bonifatiuskapel: bezinningstocht langs kerkhistorische plaatsen en monumenten

20.00 Ontvangst met koffie in de Bonifatiuskapel

20.30 The Mass

Muziektheater over de geloofsmoed van mensen de eeuwen door.  De liturgie van de Latijnse Mis vormt de rode draad, afwisselend  met  Gregoriaanse zang en eigentijdse songs van oa.  Beyoncee, U2, Ramses Shaffy en The Scene

Er zijn gastoptreden van zangeres Elske de Wall, verteller/speler Peter Vermaat, danseres Stephanie van der Wiel, het Gregoriaans koor De Carmel Schola en een gelegenheidskoor van diverse Dokkumer koren. Muzikale leiding: dirigent Sjoek Nutma.  Toegang  € 5,00

PROGRAMMA ZONDAG 12 JUNI

10.00 uur Processie
Van de rooms-katholieke kerk naar het Bonifatiuspark met de hulpbisschop van Fulda.

Vanaf 11.30  Lunch/Früshoppen in het Bonifatiuspark
Met koperblazers uit Fulda

13.30 uur Eucharistieviering met oud-bisschop Gerard de Korte
Na de viering is er nog gelegenheid om de bisschop ten afscheid de hand te drukken.

PROGRAMMA JONGEREN 12 JUNI

Klik hier voor het programma