Verslag van de Martinusdag 2017

Martinusdag met Bisschop van den Hout.

Bisdom-activiteiten voor vormelingen hebben inmiddels al een hele traditie in het bisdom Groningen-Leeuwarden. Het belang van jongerenwerk wordt er mee onderstreept: jongeren zijn immers de kerk van nu en van de toekomst. In februari zal het bisdom daarom een ‘Are You ready-vormselweekend’ organiseren in Appelscha voor alle vormelingen van het bisdom.

DISCO-BISSCHOP-4De Martinusdag begon met een viering met de beide vicarissen en bisschop Ron van den Hout, die ook nog op 11 november, de dag van Sint Martinus, jarig bleek te zijn. Met het thema ‘heiligegeest.com’ probeerde het Martinusdag-commissie aan te sluiten bij het levensgevoel van vandaag. Er waren vier filmpjes (Aarde, Water, Lucht en Vuur) waarin de betekenis van de Heilige Geest voor elke dag zichtbaar werd gemaakt. Na de viering moest iedereen met een mobieltje inloggen op een website. Zo werd hun kennis over het bisdom en het geloof op een super moderne wijze in beeld gebracht: met een klik op hun telefoon kwam direct op het scherm wie het antwoord goed had en werd al na tien minuten de winnaar bekend! Een mooie manier om jongeren bij het geloof te betrekken.

MARTINUSDAG-5Tijdens de lunch onderhield de bisschop zich met een groep jongeren van de Norbertus parochie in Oost Groningen, waar Remco Hoogma stage loopt. Zonder enige gêne vroegen de kinderen hem het hemd van het lijf…

Daarna gingen de vormelingen in groepen uiteen om onder begeleiding van de bisschop, diverse priesters van het bisdom en de jongerenwerker Piet Timmermans door te praten over hoe je merkt dat de H. Geest in je leven helpt. Daarna volgden nog creatieve/sportieve workshops en een prachtig en heel stil einde.
Tekst: Marlies Bosch

Een kleine foto impressie van een dag waar onze vormelingen van 11-16 jaar elkaar konden leren kennen en veel inspiratie opdeden.

MARTINUSDAG-2

MARTINUSDAG-8