Mgr. Van den Hout op bisschoppencursus in Rome

Afgelopen week van 6 – 14 september heeft bisschop Ron van den Hout deelgenomen aan de cursus voor nieuwe bisschoppen die jaarlijks wordt georganiseerd door de Congregatie voor de Bisschoppen in Rome. De cursus vond plaats op het seminarie van de Legionaires van Christus, Regina Apostolorum in de buurt van de via Aurelia, achter het Vaticaan.

20170908-_C817730Het thema van de cursus was ‘Maestri di discernimento’ (leraren in de onderscheiding). Iedere dag werden er lezingen gehouden over verschillende thema’s die het ambt van een bisschop en zijn bestuurlijk werk raken: de onderlinge collegialiteit, de verhouding met de priesters van het bisdom, de oecumene, de pastorale zorg voor de priesters en hun affectieve leven, de Kerk en de media, de missionaire Kerk, het kerkelijk recht in het besturen van het bisdom.

De inleiding werden verzorgd door kardinalen of andere medewerkers van de Romeinse dicasteries, of door bisschoppen uit de wereldkerk. Er was gelegenheid tot vragen stellen en discussie. Iedere dag was en eer gezamenlijke concelebratie en op de laatste dag werden de bisschoppen door de paus in audiëntie ontvangen.