Nieuw boek Mgr. De Korte: Geroepen tot hoop

Op 8 maart verscheen het boek ‘Geroepen tot hoop’ van Mgr. De Korte, apostolisch administrator van het bisdom Groningen-Leeuwarden en bisschop-elect van ‘s-Hertogenbosch. De ondertitel van het boek luidt ‘Bouwen aan een barmhartige kerk’ en verwijst naar het Heilig Jaar van de Barmhartigheid waarin we ons momenteel bevinden.

Geroepen tot hoopIn het boek ‘Geroepen tot hoop’ zoomt Mgr. De Korte in op de vraag naar God in deze tijd. Wat is de toekomst van het christelijk geloof in Nederland? Vervolgens deelt hij met ons zijn visie op burgerschap en de plaats van de kerk in de samenleving.

Het boek wordt afgesloten met een uitleg van Bijbelse sleutelwoorden, vooral over barmhartigheid. We zijn volgens de bisschop geroepen om te werken aan een cultuur van barmhartigheid, zowel sociaal als moreel.

De bisschop schrijft: ‘In grote en kleine daden van humaniteit kunnen wij tonen beschikbaar te zijn voor gewonde mensen langs de weg van het bestaan. Tegelijkertijd zal een barmhartige kerk mensen niet vastpinnen op wat fout is gegaan in hun leven. Als God ons in zijn onuitputtelijke liefde in Christus heeft aanvaard, wie zijn wij dan dat wij elkaar niet van harte zouden aanvaarden. Als wij zelf leven van goddelijke vergeving, kunnen wij anderen de vergeving toch niet ontzeggen?’

ISBN: 9789043526609
Uitgeverij: Kok