Oktober Wereldmissiemaand : Ethiopie

Deze maand besteedt Missio, het internationale solidariteitsfonds van de wereldkerk voor parochies, aandacht aan geloofsgemeenschappen in Ethiopië.

In samenwerking met Missio Aken ondersteunt Missio in het bijzonder twee projecten in Ethiopië: de pastorale zorg van de Kleine Zusters van Jezus voor de koffieboeren van de Menja’s en de bouw van een kapel voor de vluchtelingen uit o.a. Zuid-Soedan die in Ethiopië in een vluchtelingenkamp opgevangen worden.

Het blad Kerk Wereldwijd van Missio verschijnt vanwege de Wereldmissiemaand ook als e-paper en is online te lezen. Daarin staan onder andere twee reportages uit Ethiopië.

Paus Franciscus schrijft elk jaar ter gelegenheid van Missiezondag – dit jaar op 21 oktober a.s. – een boodschap voor alle gelovigen.  De pauselijke boodschap is eveneens te vinden op de website van Missio.  Voor kinderen staan op de website missiokids.nl o.a. verhalen, gebeden en informatie over Ethiopië.

Meer informatie: www.missio.nl