R.K. Kerkgebouw Makkum verkocht

De Rooms-Katholieke H. Martinuskerk te Makkum is vrijdag 20 januari jongstleden verkocht aan de Algemene Kerk. Tijdens de viering op zondag 22 januari werd dit bekendgemaakt. Alle parochianen die bij deze kerk horen kregen er bovendien een brief over thuisgestuurd. De verkoop is onder voorbehoud van de goedkeuring door de diocesaan administrator.

RK kerk MakkumDe laatste viering door de parochie zal op 2 april zijn, daarna wordt het gebouw overgedragen. Men zoekt nog naar een ander onderkomen voor de geloofsgemeenschap van de Heilige Martinuslocatie.

De verkoop van kerk en pastorie is onderdeel van het in 2015 vastgestelde plan ‘Geloven in morgen’. Daarin is verwoord hoe men zich verder wil ontwikkelen als kerkgemeenschap die de mensen zoekt waar ze zijn. De diaconie krijgt daarbij een groot accent. De locatie waar de geloofsgemeenschap van Makkum zich gaat vestigen zal het karakter krijgen van een huiskerk.

De Algemene Kerk neemt het huidige kerkgebouw samen met de pastorie over.

De Zalige Titus Brandsmaparochie bestaat sinds 2014 en werd gevormd door een fusie van de parochies te Bolsward, Makkum, Witmarsum en Workum.