Radio Vaticaan stopt uitzendingen via middengolf

Radio Vaticaan, de radio-omroep van het Vaticaan, is sinds 30 november gestopt met zijn uitzendingen op de middengolf. Dat is het gevolg van de beslissing van 2012, toen pater Federico Lombardi nog directeur was van de omroep. Eerder werd al gestopt met de uitzendingen op de korte golf. 

De programma’s van de omroep zijn via internet en op de middengolf ook nog via de radiozenders die met Radio Vaticaan meewerken (zoals het netwerk van Radio Maria) te beluisteren. In 2012 werd beslist om de uitzending op FM aanzienlijk uit te breiden en uitzendingen te starten via DAB+, de wereldstandaard voor ruisvrije ontvangst van digitale radio. Op langere termijn is het de bedoeling dat DAB+ de uitzendingen van de FM-band zal vervangen.

Radio Vaticaan is in 1931 met radio-uitzendingen begonnen. Op 27 april 1950 kreeg paus Pius XII t.g.v. zijn 50-jarig priesterfeest een radiozender aangeboden van de Nederlandse katholieken. Er wordt uitgezonden in 45 verschillende talen. De komende maanden wordt een aparte website gelanceerd voor de uitzendingen van de radio en televisie (CTV) van het Vaticaan.

De uitzendingen zijn nu al hier te beluisteren (engelstalig)

Bron: kerknet.be