Stille Omgang voor jongeren

zaterdag 18 maart 2017

Het jaarlijks terugkerende evenement ‘de Stille Omgang’ staat weer voor de deur! Dit jaar zal het plaatsvinden op zaterdag 18 maart in de Mozes & Aäronkerk te Amsterdam. Op die avond zullen jongeren uit het hele land samenkomen om het Mirakel van Amsterdam te gedenken en hun geloof te vieren. Deze keer zal het programma in het teken staan van het thema ‘LEEF!’

Waarom dit thema?

God heeft ons het leven gegeven. Zonder Hem zou het leven niet bestaan. Aan de hand van dit thema gaan we op zoek naar Gods aanwezigheid in ons leven en dat van anderen, en naar hoe we in kunnen gaan op Zijn uitnodiging aan ons om écht te leven.

Het programma

Het programma zal beginnen met een kort introfilmpje en twee getuigenissen. Vervolgens zijn er vijf verschillende onderdelen waar je uit kunt kiezen, waaronder Aanbidding met gelegenheid tot biecht. Ook kun je een gesprek aangaan met mensen die hier speciaal voor klaar staan.

Het voorprogramma wordt afgesloten met de Heilige Mis, met als voorganger Mgr. Punt (de bisschop van Bisdom Haarlem-Amsterdam), waarna wij ons klaar zullen maken om de indrukwekkende Stille Omgang te lopen. Het belooft weer een bijzondere avond te worden met een mooi programma op de agenda. Zorg ervoor dat je erbij bent!

Wanneer?
Zaterdag 18 maart 2017 (schrijf ‘m vast in je agenda!)

Waar?
In de Mozes & Aäron Kerk, Waterlooplein 207, Amsterdam.

Hoe laat?
De inloop is vanaf 19:00. Het programma zal om 19:30 starten. Rond 23:30 zullen wij in groepjes gaan lopen, waarna wij rond 00:30 zullen terugkeren bij de kerk. Omdat we niet weten wie er allemaal meegaan weten we nog niet waar de opstapplaatsen zullen zijn voor de bus. Reken ongeveer op 16.00 uur Groningen 17.15 uur Harlingen. Maar het kan ook zijn dat er andere opstapplekken komen. Het wordt ongeveer 03.00 uur-04.00 uur voor we terug zijn.

Hoeveel kost het?

Deelname aan het jongerenprogramma (de reis inclusief een leuke gadget en een heerlijk broodje in de loop van de avond) kost €15,-. Neem zelf wat te eten mee voor de heenreis. Als je ’s avonds laat nog wat wilt eten is dat voor eigen rekening.

OVER DE STILLE OMGANG:

Ieder jaar trekken vanuit het hele land jongeren naar ‘Mirakelstad’ Amsterdam om het middeleeuwse Eucharistisch wonder (1345 n. Chr.) te herdenken en een krachtig signaal van geloof af te geven midden in deze grote stad.

Als deelnemer loop je in stilte en gebed mee en laat je zien hoezeer God bij ons mensen betrokken en aanwezig is.

Het is ook indrukwekkend en bijzonder om ’s nachts met zó’n grote groep jongeren in stilte te lopen in de drukke hoofdstad van ons land, waar het normaal eigenlijk nooit stil is… Elk jaar is het weer bijzonder. Elk jaar komen er weer duizenden mensen bij elkaar, onder wie honderden jongeren. Elk jaar maak je weer wat nieuws mee. Woorden schieten tekort… je zult het zelf mee moeten maken als je wilt voelen hoe bijzonder dit allemaal is.

Ben je al enthousiast geworden en zou je graag een keer mee willen doen? We reizen samen vanuit het bisdom Groningen-Leeuwarden aan het einde van de middag met een bus naar Amsterdam. Er zijn verschillende opstapplaatsen, afhankelijk van waar iedereen vandaan komt. Geef je gerust alleen op, vrienden maak je onderweg, of met een hele groep.

Je kunt je aanmelden door een mailtje te sturen naar l.winter@bisdomgl.nl

Je kunt ook de website raadplegen, www.so17.nl, of de Facebookpagina: www.facebook.com/StilleOmgang.

Volg het jongerenprogramma op Twitter & Instagram @StilleOmgang en met de hashtag #SO17.