Blijf in beeld bij uw parochie! Doe mee aan internet consultatie

​Doe mee aan de internetconsultatie op overheid.nl

Parochies houden hun adresgegevens actueel. Zo zijn mensen in beeld als ze nieuw in de parochie komen wonen of als ze verhuizen naar bijvoorbeeld een verzorgingshuis. Als mensen overlijden, weet de parochie dit en zal zij hen geen brieven of parochieblad meer sturen.

De parochie maakt hiervoor gebruik van SILA (Stichting Interkerkelijke Ledenadministratie), dat samenwerkt met de Basisregistratie Personen (BRP) van de overheid. In 2016 nam de Tweede Kamer echter een motie aan die een einde lijkt te maken aan deze koppeling.

Maar voordat het zover is, houdt de overheid een internetconsultatie.
U kunt dus reageren op dit voornemen van de politiek!

Met SILA blijft u zelf in beeld bij de parochie. Als u verhuist, is het niet nodig om een adreswijziging door te geven. En u maakt het mogelijk dat de parochie ook anderen in beeld houdt. De Kerk heeft een waardevolle bijdrage aan de samenleving en SILA helpt dat mee mogelijk maken!

Vul de internetconsultatie vandaag nog in, want reageren kan maar tot 3 februari 2017.

Hoe kan ik reageren?
Ga naar: https://www.internetconsultatie.nl/inschrijftermijnbrpvreemdelingen/reageren

De naam van de internetconsultatie is voluit ‘Wijziging Besluit BRP ivm verkorten inschrijftermijn vreemdelingen e.a.’

Geef aan waarom u vindt, dat de basisregistratie personen (BRP) gegevens moet blijven doorgeven aan SILA, zodat mensen in beeld blijven bij de parochie. Vul daarna uw naam in. Deze wordt niet gepubliceerd, tenzij u toestemming geeft.