Bisschop viert Allerheiligen en Allerzielen

Op 1 november viert de katholieke kerk het hoogfeest van Allerheiligen, een van de voorgeschreven feestdagen waarop de gelovigen dienen deel te nemen aan de viering van de Eucharistie, maar gedispenseerd zijn in het ‘zich onthouden van werken en bezigheden’. In de Sint-Jozefkathedraal aan de Radesingel gaat bisschop Van den Hout voor in de Eucharistie om 12.30 uur, waarbij het parochiekoor voor de gezangen zal zorgen. Op één dag viert de Kerk tezamen al degenen die de heerlijkheid bij God bereikt hebben en voor ons een voorbeeld en voorspraak zijn.

Op zaterdag 2 november viert de bisschop de Eucharistie van Allerzielen in de kapel van het R.K. kerkhof aan de Hereweg. Hij doet dit met name voor de overleden bisschoppen en priesters die er begraven zijn. De viering begint om 9.30 uur en wordt gezongen door het Russisch-Byzantijns Koor Groningen o.l.v. Cas Straatman. Na afloop worden de graven van de priesters en bisschoppen gezegend. Op één dag denkt de Kerk aan al degenen die ons zijn ontvallen en op weg zijn naar Gods eeuwigheid.