Werkboek ‘Aan de slag met M25’ verschenen

Onlangs verscheen het werkboek M25. Dit is een handig boekje voor mensen die met het diaconale jongerenproject M25 werken of daarmee willen starten. Op 1 november overhandigde Krista Russchen in het bisdomhuis haar eerste exemplaar van het werkboek aan diocesaan administrator Peter Wellen.
img_6301-2Vanuit Solidair Groningen & Drenthe en Solidair Friesland is sinds 2012 gewerkt aan dit project. Elziena Taute van Solidair Friesland en Krista Russchen van Solidair Groningen & Drenthe hebben hun ervaringen op papier gezet.

In het werkboek beschrijven zij op een eenvoudige manier hoe er met M25 gestart kan worden. Daarnaast hebben zij bij het boekje verschillende bijlagen geschreven die gericht zijn op de praktische uitvoering van M25 in brede zin. Zo zijn er bijlagen geschreven hoe een inhoudelijke bijeenkomst met jongeren georganiseerd kan worden met tal van voorbeelden en tegelijkertijd schrijven zij ook over de invulling en aanpak van de diaconale activiteiten.

Voor meer informatie over het boekje kan altijd contact opgenomen worden met Elziena Taute (etaute@solidairfriesland.nl), Krista Russchen (krista@solidairgroningendrenthe.nl) of Piet Timmermans (p.timmermans@bisdomgl.nl)

handleiding-m25-jpgHet werkboek is hier gratis te downloaden.

Parochies waar de afgelopen jaren met Elziena of Krista aan M25 is gewerkt, zullen het werkboek op papier ontvangen. Mocht u het werkboek ook op papier willen hebben, dan kunt u dat bestellen via Solidair Friesland. De kosten zijn 5 euro exclusief verzendkosten.