Pastoraal werkster Hilda van Schalkwijk geridderd

Mevrouw Hilda Schalkwijk-Trimp, pastoraal werker van de Sint Jozefparochie in Zuidhorn, is zondag 18 december benoemd tot ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

hilda-lintje-2De 64-jarige Schalkwijk-Trimp ontvangt het lintje voor haar inzet voor mensen binnen en buiten de parochie. Ze maakte zich sterk voor armoedebestrijding en verduurzaming. Sinds 2000 houdt ze zich ook intensief bezig met de opvang van asielzoekers. Daarnaast was ze onder meer voorzitter en secretaris van de Raad van Kerken in Zuidhorn.

De onderscheiding werd uitgereikt tijdens een van de laatste vieringen van de geloofsgemeenschap als Sint Jozefparochie. Op 1 januari zal de parochie fuseren met parochies in en rond Groningen tot de Hildegard van Bingen-parochie.

Bron: RTV Noord en bisdom Groningen-Leeuwarden