9-daagse zorgbedevaart naar Lourdes met VNB

Het is in Lourdes aan de oevers van de Gave dat Maria achttien keer aan molenaarsdochter Bernadette Soubirous verscheen. De Dame verzocht Bernadette om een kapel te laten bouwen en sindsdien bezoeken jaarlijks miljoenen mensen, jong en oud, ziek en gezond, de Franse bedevaartplaats in de Pyreneeën. Hebt u zorg nodig? Dient u in uw eigen rolstoel of liggend vervoerd te worden en wilt u graag naar Lourdes afreizen? Ga van 20 tot en met 28 juli 2018 met ons mee!

Bedevaartprogramma : Lourdes is thuiskomen

Onder het toeziend oog van Maria bezoeken ieder jaar vanuit VNB duizenden mensen met hun eigen verhaal en hun eigen rugzak Lourdes. De bijzondere en betekenisvolle plek, het samenzijn, de gesprekken en ervaringen die gedurende de bedevaart gedeeld worden, veranderen iedereen. Lourdes voelt als thuiskomen. In de bedevaarten van VNB staat betekenisvol ontmoeten centraal.

De ontmoeting met uzelf, de ontmoeting met een ander, de ontmoeting met die Ander. Voor elke bedevaart heeft VNB een evenwichtig programma met veel variatie samengesteld waarbij kwaliteit en deskundige begeleiding voorop staan. Tijdens de bedevaart gaan pastores voor in eigen  Nederlandstalige vieringen en wordt deelgenomen aan diverse plechtigheden zoals de sacramentsprocessie en de lichtprocessie.

Reisschema: langs zonnebloemvelden en door de wijnranken

Dag 1: Na een vroeg vertrek vanuit Nederland reizen we via België naar Lisieux

Dag 2: Vanuit Lisieux reizen wij richting Noirt of Poitiers waar wij zullen overnachten

Dag 3: Rond lunchtijd komen wij aan in Lourdes. Hier zullen wij ook de lunch gebruiken

Dag 4 tot en met 7: Bedevaartprogramma in Lourdes

Dag 8: Na een vroeg vertrek uit Lourdes reizen wij naar Nevers waar wij zullen overnachten

Dag 9: Vanuit Nevers rijden wij naar de opstapplaats in Nederland

In de bus gaat een arts en verpleegkundige mee.

 

Kunt u deelnemen aan deze reis?

Aan deze pelgrimsreis kunnen ook pelgrims deelnemen die voor hun mobiliteit volledig afhankelijk van een rolstoel en/of andere hulpmiddelen zijn en zich alleen met volledige ondersteuning kunnen verplaatsen. Bij de busreizen kunnen voor de overnachtingen onderweg geen eenpersoonskamers gegarandeerd worden. Toewijzing vindt plaats op volgorde van binnenkomst van de inschrijvingen.

 

Zorghotel

U verblijft met onze deskundige vrijwilligers in het zorghotel waar wij u alle zorg en ondersteuning kunnen bieden. Een aantal kamers is aangepast. Een groot aantal faciliteiten is aanwezig zoals tilliften, hoog-/laagbedden, e.d. Houd er rekening mee dat de zorghotels in Frankrijk minder ruim zijn van opzet en minder uitgerust zijn dan de zorghotels in Nederland.

 

Meer informatie

Wij helpen u graag verder, neem contact op met

Peter Wezenberg         T (0515) 44 48 50                Zuid-West Friesland

Coby Sturkenboom      T (0516) 51 37 32                Zuid-Oost Friesland

Margret Pater             T (0597) 41 53 68                Groningen/Drenthe

Maria Droog              T (0527) 20 18 38                Noordoostpolder

Anja Krops                T (0527) 65 28 74                Noordoostpolder

Simon Wiersma          T (058)  213 40 98                KBO Friesland

Marjo Wezenberg        T (0515) 444 850                 KBO Friesland