Jongeren in actie voor goede doelen

Onder de vlag van M.25 komen sinds een aantal jaren jongeren in beweging voor het handen en voeten geven aan goede doelen. In de maand december zamelen parochianen eten, drinken, speelgoed en dergelijke in. De jongeren sorteren de spullen en gaan vervolgens aan de slag met het samenstellen van kerstpakketten. Deze pakketten worden vervolgens gebracht naar gezinnen in een van de asielzoekerscentra in de regio Emmen. De jongeren komen op deze wijze in contact met mensen die huis en haard om welke reden dan ook hebben moeten verlaten in de hoop op een nieuwe toekomst.

Elk jaar bouwen jongeren in de tuin van de pastorie in Barger Oosterveld een ‘dorp’ van karton. Van kartonnen dozen bouwen de jongeren een onderkomen voor de nacht. Door te slapen in een doos worden gelden bijeengebracht voor een goed doel. In 2015 voor het getroffen Nepal. Jongeren bouwen, maken een kampvuur, zingen, zijn samen en hebben plezier. Vroeg in de morgen een gezamenlijk ontbijt. Het kartonnen dorp wordt vervolgens afgebroken. Een ieder keert huiswaarts.

Tenslotte een derde activiteit: een middag verzorgen in een woon- zorgcentrum. Onder begeleiding van een activiteitenbegeleider van een woon- zorgcentrum werken jongeren mee aan een ‘gezellige’ middag voor de bewoners. De jongeren halen en brengen de mensen, zorgen voor een hapje en een drankje, hebben een praatje met de mensen, spelen een kaartspel of doen mee aan de geplande activiteit.

Meer informatie bij Frans Wielens