Bisdom tieners starten in klimbos Grolloo

Het Jongerenplatform van het noordelijk bisdom is op 29 augustus het kerkelijk seizoen ’21-’22 begonnen met een bijzondere startactiviteit ! Ruim 35 tieners zijn wezen klimmen in het klimbos te Grolloo. De dag begon met eucharistieviering in de kerk van Assen, waarbij meerdere jongeren hebben geholpen. Na de lunch volgde vertrek naar Grolloo. Daar ging iedereen hoog de bomen in, inclusief bisschop Van den Hout! Angsten zijn overwonnen, gewaagde sprongen gemaakt en ook het tokkelen over het water ontbrak niet. Een goede start van wat een mooi seizoen belooft te worden!

Eind november organiseert het Jongerenplatform opnieuw een tienerweekend bij de Blauwe Zusters in Heiloo. Ook voor de tweede helft van het seizoen staan leuke activiteiten op het programma, waar binnenkort meer over bekend wordt. Kijk op de jongerenpagina op de bisdomwebsite of houdt de sociale media in de gaten.

Jongerenwerk van ons bisdom kunt u ook steunen met een gift of donatie via bankrekeningnummer: NL 42 INGB 0670 2655 78 t.n.v. Bisdom Groningen – Leeuwarden o.v.v. ‘gift jongerenwerk’.

Een reactie van een van de deelnemers:

‘’We verzamelden bij de kerk in Assen en hadden eerst een viering met jongeren uit het hele bisdom. Natuurlijk was de viering onder leiding van monseigneur Van den Hout. Zoals gewoonlijk was het een mooie viering, maar deze was extra speciaal omdat er alleen maar jongeren bij waren. Daarna hadden we een lunch op het voorterrein van de kerk. Met lekkere broodjes en ranja. De lunch was behalve lekker ook erg gezellig. Elkaar (weer) ontmoeten was een mooie beleving.

Vervolgens reden we in een aantal auto’s naar het klimbos in Grolloo. We kregen uitleg over de zekering en veilig klimmen in het bos. Daarna gingen we naar een trainingskoers, waar we konden oefenen. Vervolgens het echte werk: we gingen al gauw hoog de lucht in! Het was erg leuk, ook om met anderen te kletsen terwijl je aan het klimmen bent. Ik vond het persoonlijk heel erg leuk en zeker voor herhaling vatbaar!’’

Rebecca-Faye Meijer, Assen