Bisschop Van den Hout voorganger bij Bonifatius herdenking in Dokkum

Zondagmorgen 14 juni a.s. is vanaf 10.oo uur op You Tube een live-stream uitzending te volgen van de eucharistieviering in Dokkum ter gelegenheid van de jaarlijkse Bonifatius herdenking. Bisschop Ron van den Hout zal de H. mis opdragen, samen met pastoor Paul Verheijen, in de Bonifatiuskerk van de Pax Christi Parochie Dokkum-Ameland-Burgum. Vanwege de corona maatregelen kan slechts een beperkt gezelschap van 30 genodigden aanwezig zijn. Geïnteresseerden voor de live stream uitzending kunnen een link vinden op de website van de Pax Christi Parochie Dokkum/Bonifatiusdagen 2020.

Bedevaartsoord

De sterfdag van de heilige Bonifatius, die op 5 juni 754 werd vermoord door de Friezen, is elk jaar aanleiding voor een grootscheepse Bonifatius gedenkdag in juni; zowel in Dokkum als in het Duitse Fulda waar Bonifatius na de moordaanslag in Friesland indertijd werd begraven. Beide steden hebben dit jaar hun gedenkdag vanwege de coronacrisis afgelast en uitgesteld naar juni 2021. Bonifatius is de patroonheilige van het bisdom Groningen-Leeuwarden. Dokkum is sinds de vroege middeleeuwen een van de oudste pelgrimsplaatsen van Nederland. De Bonifatiuskapel bij de eeuwenoude Bonifatiusbron, is jaarlijks centrale plek van viering, bedevaart en feestelijke processie door de binnenstad.