Bisschop viert Allerzielen en Allerheiligen te Groningen

Op maandag 2 november vierde bisschop Ron van den Hout Allerzielen op de katholieke begraafplaats van Groningen. In de viering werden ook de beide overleden bisschoppen Petrus Nierman (+ 1976) en Bernhard Möller (+ 1999) gememoreerd. Evenals overleden priesters die rondom en in de crypte van de kapel begraven zijn en andere overledenen die dit jaar hun laatste rustplaats kregen op het kerkhof. Allerzielen is een gelegenheid om voor álle overledenen te bidden, niemand uitgezonderd. Ook zij aan wie niemand meer denkt.

Zondag 1 november vierde de bisschop Allerheiligen in de Groningse kathedraal, de Jozefkerk aan de Radesingel. In deze eucharistieviering voelen we ons verbonden met allen die voor ons een goed voorbeeld zijn van christelijk leven. Na afloop van de viering zijn voor het eerst officieel de twee nieuwe klokken geluid van de Jozefkerk, samen met de vier klokken die  de toren van de kathedraal al rijk was.