Emeritus-pastoor Gerard Feijen (85) overleden

Afgelopen nacht is in Joure emeritus-pastoor Gerard Feijen overleden.

FEIJEN,GERARDGerard Johan Feijen is geboren te Emmen op 17 december 1929. Zijn priesterwijding was op 24 juli 1955 waarna hij kapelaan werd in Blauwhuis. Twee jaar later werd hij kapelaan in Ter Apel en even later ook nog in de parochie van Zandberg. Na kapelaan te zijn geweest in achtereenvolgens Groningen (H. Hart-kerk), Uithuizen en Sneek werd Gerard Feijen in 1968 benoemd tot pastoor van Delfzijl. Vervolgens werd hij in 1974 pastor en later pastoor van Eelde-Paterswolde en daarnaast in 1979 tevens pastoor van de Mariaparochie in Groningen.

Op 1 november 1981 werd Gerard Feijen benoemd tot pastoor van de H. Mattheüs-parochie van Joure en vanaf 1993 tevens tot waarnemend pastoor van Heeg. Op 1 januari 1998 kreeg hij eervol ontslag.

De uitvaart wordt dinsdag 15 december vanuit de RK kerk H. Mattheus te Joure gehouden. De viering begint om 11.00 uur. De begrafenis vindt plaats op de katholieke begraafplaats de Franciscushof in Joure. Er is gelegenheid schriftelijk te condoleren vanaf 10.15 uur in de kerk.

Het bisdom Groningen-Leeuwarden is Gerard Feijen zeer dankbaar voor zijn grote pastorale inzet voor het bisdom. Dat hij voortaan in Gods toekomst geborgen mag zijn.

Peter Pot

Secretaris-kanselier bisdom Groningen-Leeuwarden