Skip to content

Aankondiging: 25 maart 2023 – Vervolgconferentie Missionaire Parochie in Veenendaal

Op 25 maart 2023 is in Veenendaal een mini-conferentie als vervolg op de succesvolle grote landelijke conferentie ‘Missionaire Parochie’ in Breda van maart jl.  Conferentiethema in 2023 is: ‘’Hier ben ik”. Opnieuw een gelegenheid voor kennis, inspiratie en ontmoeting. Uitgenodigd is iedereen die de weg naar een missionaire kerk wil inslaan, of die simpelweg nieuwsgierig is naar het gedachtegoed van de missionaire parochie. Aanmelding kan via de website www.missionaireparochie.nl

De eerste conferentie Missionaire Parochie was in Breda op initiatief van vijf organisaties: bisdom Breda, Alpha Nederland, Centrum voor Parochiespiritualiteit, Katholiek Alpha Centrum en xpand Nederland. De opkomst van ca. duizend bezoekers was in katholieke kringen ongekend in de afgelopen jaren.

Het onderwerp leeft. De vijf organisatoren zijn inmiddels samenwerkend in het zgn. ‘Ecosysteem Missionaire Parochie’’. De vervolgconferentie op kleinere schaal is naast inspiratie ook bedoeld om (werk)groepen in parochies van concrete aanpak te voorzien.  

Sprekers

Hoofdgast is Hannah Vaughan-Spruce, verantwoordelijk voor Divine Renovation in het Verenigd Koninkrijk. Zij introduceert het dagthema “Hier ben ik” en spreekt over haar ervaring met drie ‘sleutels’ voor parochievernieuwing. ’s Middags spreekt  Paul Donders, consultant en directeur van xpand Nederland, over basisprincipes van goed en gezond leiderschap in parochies en kerkelijke gemeenschappen, en iedereen die zich daarvoor inzet. De middagsessie is interactief en geeft concrete handvatten voor de praktijk. Naast de inleiding door Paul Donders worden enkele seminars aangeboden. O.a. een introductie van het gedachtegoed van ‘missionaire parochie’ voor degenen die hier nog niet bekend mee zijn.

Kom vooral samen!  Bouwen aan missionair kerkzijn kan niemand alleen. De organisatie stelt voor om bij voorkeur in groepsverband te komen – met medeparochianen – om het hoogst mogelijk rendement uit de dag te halen. Ter aanmoediging ontvangen groepen elke vijfde ticket gratis.

Informatie en aanmelding

Aanmelding voor de vervolgconferentie Missionaire Parochie in 2023 is geopend. Tickets voor deelname: 25 Euro pp. Vanaf 1 februari a.s. gaat de deelnameprijs omhoog. Aanmeldingen via de website: www.missionaireparochie.nl.

De website biedt meer informatie over het programma, sprekers en praktische zaken voor het verloop van de dag.
Voor het programma kunt uhierklikken.

Info: Annemarie Wijns, M 06 – 51519498. E-mail: communicatie@missionaireparochie.nl.

Aanvullende informatie

Datum

25/03/2023

Tijd

Locatie

Veenendaal

Kosten

Lunch

Aanmelden