Heilige Bernadette van Lourdes bezoekt Bolsward: gaat niet door i.v.m. coronamaatregelingen

zaterdag 23 mei 2020

Een schrijn met reliek van de Heilige Bernadette, aan wie Maria acht keer verscheen in Lourdes, komt naar de St. Franciscusbasiliek in Bolsward. Van zondag 24 mei t/m 27 mei is bezoek mogelijk aan het reliek in de basiliek. Op deze dagen zijn er ook bijzondere misvieringen, gewijd aan Maria en Sint Bernadette. Op zondagmiddag is een processie door de binnenstad van Bolsward met het reliek van Bernadette en het middeleeuwse beeld van Maria van Sevenwouden uit Bolsward.
De tournee van het reliek van de Heilige, een stukje huid van een been, vindt plaats ter gelegenheid van het 175e geboortejaar van Bernadette van Soubirous. Het bezoek aan Bolsward maakt deel uit van een tournee langs bedevaartsplaatsen door Nederland en België tussen 11 mei en 15 juni. Van 24 mei tot 27 mei is dagelijks viering en bezoek mogelijk in de St. Franciscusbasiliek.

Misvieringen en processie
Zaterdag 23 mei is om 17.00 uur een welkomstvesper in de Franciscusbasiliek, gevolgd door een pontificale Eucharistieviering op zondagmorgen (10.00 uur) met bisschop Ron van den Hout.
´s Middags is een processie (14.30 uur) door Bolsward met de reliekschrijn van Bernadette en het beeld van Maria van Sevenwouden. Maandagavond (19.30 uur) is een Eucharistieviering in de basiliek door pastoor Van der Weide van de St. Antonius van Paduaparochie over de verschijning van O.L.V. te Lourdes. Dinsdagavond volgt pastoor Conijn van de H. Jacobus de Meerdere met de mis van de H.Bernadette, en op woensdagavond pastoor Bultsma van de Zalige Titus Brandsmaparochie met de mis H. Maria, bron van licht en leven. Andere priesters zijn welkom om te concelebreren. Diakens kunnen uiteraard assisteren. Klik op deze link voor het overzicht

Bij de landelijke tournee trekt het reliek van Sint Bernadette langs verschillende bedevaartsplaatsen in de bisdommen. De rondtocht in Nederland start op 11 mei in de St. Janskathedraal te Den Bosch.
NB. De tournee van het reliek van Bernadette is al langere tijd voorbereid. Doorgang van de geplande activiteiten is nu onder voorhoud van coronavirus maatregelen. Volg hiervoor de berichtgeving op de bisdom website.