Heiligverklaring Titus Brandsma groots moment voor Nederlandse R.-K. Kerk Actueel

Vandaag, vrijdag 4 maart heeft paus Franciscus bekend gemaakt dat op 15 mei de zalige Titus Brandsma heilig zal worden verklaard. De Nederlandse bisschoppen reageren verheugd op dit nieuws.  De Nederlandse kerkprovincie zal met drie afgevaardigden vertegenwoordigd zijn bij de plechtigheid in Rome,  in de personen van kardinaal Wim Eijk, mgr. Gerard de Korte en Mgr. Ron van den Hout.

U leest meer in bijgaand persbericht en/of op heiligverklaring titus brandsma groots moment voor nederlandse-r-k-kerk

Hierbij ook de reacties vanuit deze drie plekken (Groningen-Leeuwarden, Den Bosch, Utrecht) Zie bijgaande link: titus brandsma parochies over hun nieuwe heilige