Pelgrimstocht 3, 4 en 5 september 2020

donderdag 3 september 2020

Pelgrimstocht Vastenactie ‘Klooster Klunen’ in Friesland
De jaarlijkse pelgrimstocht van Vastenactie is in 2020 in Friesland. In het weekend van 3, 4, en 5 september wordt er elke dag vanuit het Karmelklooster gewandeld in afwisselend landschap van de Friese Wouden bij Drachten. Goede gesprekken, genieten van een mooie omgeving en geld inzamelen voor het goede doel zijn onlosmakelijk verbonden met de wandeltochten van Vastenactie. De liefhebber kan overnachten in voormalige kloostercellen.

Dagelijks vertrek- en aankomstpunt is het Karmelklooster in Drachten. Het voormalige klooster is tegenwoordig een plaats van ontmoeting en inspiratie. Wie meerdere dagen meeloopt kan hier overnachten. De dagelijkse wandelingen zijn ongeveer twintig kilometer. We lopen langs het water van de Smalle Eesterzanding, door een coulissenlandschap en een bosrijke omgeving. ’s Avonds horen we meer over het ontstaan van kloosters in Drachten. Op vrijdagavond is een lezing over de Friese zalige pater-Karmeliet Titus Brandsma, mysticus en verzetsstrijder.

De campagne van Vastenactie richt zich op beroepsonderwijs en ondernemerschap voor mensen die onder de armoedegrens leven. Projecten worden ondersteund die trainingen bieden, lesmateriaal en faciliteiten voor onderwijsruimten.

U kunt één of meerdere dagen meelopen. Deelnemerskosten: 20 euro per dag (excl. lunch en avondeten). Aanmelden kan op de dag zelf of via de website www.vastenactie.nl/pelgrimstocht.