Klimaatpelgrimstocht: Gewoon Gaan! Parochies in Nederland gaan ervoor

Persbericht

Met deze pelgrimstocht vragen de kerken aandacht voor klimaatverandering en onze rol daarin. In Nederland organiseren Vastenactie en GroeneKerken in samenwerking met plaatselijke kerken de pelgrimstocht. Ook parochies in aartsbisdom Utrecht en bisdom Haarlem-Amsterdam zetten zich enthousiast in om deze internationale tocht mogelijk te maken. Niet alleen bieden zij onderdak aan de pelgrims, ook lopen ze een stuk mee en organiseren zij activiteiten om klimaatverandering onder de aandacht te brengen.

De allerarmsten in de wereld lijden het meeste onder de gevolgen van de klimaatcrisis, daarom is klimaatgerechtigheid van groot belang. Kerken worden met deze tocht opgeroepen om letterlijk en figuurlijk stappen te zetten. Zo draagt de klimaatpelgrimstocht bij aan de bewustwording over hoe zij kunnen zorgdragen voor de schepping. We doen dit als kerken samen. En daar zit kracht in, een gezamenlijke stem kan positieve invloed hebben op de samenleving en op besluitvorming vanuit de overheid.

Route door Nederland
Voor meer informatie over alle activiteiten: www.vastenactie.nl/klimaatpelgrimstocht
1-10 Borne-Goor; 2-10 Goor-Deventer; 3-10 Deventer-Apeldoorn; 4-10 Apeldoorn-Voorthuizen; 5-10 Voorthuizen-Amersfoort; 6-10 Actiedag in Amersfoort; 7-10 Amersfoort-Zeist; 8-10 Zeist-Maarssen; 9-10 Maarssen-Amsterdam Zuidoost; 10-10 Amsterdam Zuidoost- Hoofddorp; 11-10 Hoofdorp – IJmuiden