Lourdesbedevaart voor de bisdomjeugd

Vanuit het hele bisdom Groningen-Leeuwarden gaan mensen volgend voorjaar in de meivakantie naar Lourdes. Tijdens de bedevaart is er ook een speciaal kinder-, tiener- en jongerenprogramma waar je als jongere zelf Lourdes gaat ontdekken.

De reis vindt plaats in de meivakantie van 2016. Voor de kinderen, tieners en jongeren is er een speciale prijs: € 299,50 i.p.v €599,00. Een unieke kans! Het kan zijn dat je als jongere gevraagd wordt om mee te helpen met sponsoracties. Dit neemt in de regel weinig tijd in beslag en is  een leuke manier om reisgenoten al wat beter te leren kennen!

LET OP: Op zondag 13 maart is er een jongerenviering in de kerk van Delfzijl. Daarna is er een informatiebijeenkomst over deze bedevaart..
De viering begint om 11:30 uur.

De jongeren reizen met hun eigen parochie mee. Ze verblijven ook in hetzelfde hotel als de andere mensen uit hun parochie. Het jongerenteam heeft op diverse momenten op de dag een boeiend programma waar alle jongeren van de reis samenkomen.

In Lourdes heeft het jongerenteam speciaal oog voor de ouderen en zieken. Tijdens de momenten buiten het jongerenprogramma kan het zijn dat de parochiegroep om hulp vraagt. Bijvoorbeeld iemand in een rolstoel duwen naar de viering. Tijdens de vieringen kan er meegeholpen worden als misdienaar, collectant of als vlaggendrager in de processie.

Informatie en opgave

Je kunt in jouw parochie vragen wie de verantwoordelijke voor de Lourdesreis is. Zij kunnen je helpen met je opgaveformulier en andere vragen. Er volgen nog vele informatieavonden waar je naartoe kunt gaan. Op enkelen van deze avonden is de projectleidster van het kinder-, tiener- en jongerenprogramma ook aanwezig. De contactpersoon in jouw parochie kan het je allemaal vertellen!

Weet je niet goed wie je moet vragen? Wil je wat meer informatie over de reis en/of het kinder-, tiener- en jongerenprogramma? Willen je ouders misschien nog wat vragen? Tijdens de jongerenactiviteiten van het bisdom Groningen-Leeuwarden, zoals de komende Martinusdag, is de projectleidster van het kinder-, tiener- en jongerenprogramma aanwezig om persoonlijk al je vragen te beantwoorden. Maar je mag natuurlijk ook altijd een email sturen naar Anja Eerhart.

LOGO LOURDES BISDOM 6