Maria processie van Bolsward verschoven naar mei 2022

zondag 29 mei 2022

De voor 24 mei a.s. geplande Maria processie in Bolsward is verschoven naar 29 mei 2022. De komst van de reliekschrijn van de heilige Bernadette van Lourdes, die van 24 tot en met 27 mei a.s. in de Sint Franciscusbasiliek ontvangen zou worden, gaat niet door vanwege de corona-virus maatregelen. De rondtocht van de reliekschrijn langs bisdommen en bedevaartsplaatsen in heel België en Nederland is onlangs stopgezet.

In 2022 gaat de Zalige Titus Brandsma parochie de processie in Bolsward organiseren op de feestdag van Onze Lieve Vrouw van Sevenwouden. Bij de processie trekken deelnemers biddend door de Bolswarder binnenstad met het middeleeuwse beeld van Maria van Sevenwouden afkomstig uit de Franciscuskerk. Evenals bij de voorgaande processie zijn ook andere christelijke kerken en stedelijke groepen in Bolsward uitgenodigd.
Of in 2022 de reliekschrijn van de H. Bernadette van Soubirous ook naar Bolsward komt is niet bekend. Een nieuwe rondgang door Nederland en België is nog niet gepland.