Martinusdag 2015: Alles is liefde

Op zaterdag 7 november vindt de jaarlijkse Martinusdag plaats in de katholieke kerk van Drachten. De Martinusdag is een dag voor alle jongeren in het bisdom Groningen-Leeuwarden die net gevormd zijn of bijna gevormd worden. Jongeren komen op deze dag op een leuke, creatieve manier in aanraking met het geloof. Ook ontmoeten ze zo’n honderd anderen jongeren zodat ze zien dat ze er niet alleen voor staan wat geloven betreft. Het thema van dit jaar is: ‘Alles is liefde’. Je leest er alles over in de Martinuskrantmartinusdagfoto

De dag zal beginnen met een eucharistieviering waarin bisschop De Korte voorgaat. Na deze viering zullen er verschillende workshops voor de jongeren georganiseerd worden. Ook meegereisde begeleiders zijn welkom om zich bij de workshops aan te sluiten. Er zijn workshops waar de creativiteit voorop staat en workshops waar wat dieper op de zaken wordt ingegaan. Zo kunnen er vragen gesteld worden aan de bisschop, ontmoeten jongeren een kluizenaar (dat is iemand die ervoor gekozen heeft in alle eenzaamheid te leven) en horen ze hoe het is om als kluizenaar te leven. Ook kunnen jongeren zich uitleven in dans of sport en kunnen ze Sint Valentijn als icoon beschilderen. Dit is nog maar een greep uit het aanbod. Jongeren mogen t.z.t. een keuze maken voor twee workshops, een inhoudelijke en een creatieve.

Op deze dag kan er gratis geparkeerd worden aan de Gauke Boelensstraat in Drachten en vandaar is de kerk gemakkelijk te voet bereikbaar (Pier Panderstraat 1). De inloop is vanaf 10.00 uur. De eucharistieviering begint om 10.30 uur. De Martinusdag is rond 15.30 uur afgelopen.