Mgr. Smeets van bisdom Roermond ernstig ziek

Vrijdag 2 juli jl. ontvingen we het bericht dat bij mgr. Harrie  Smeets van het bisdom Roermond een hersentumor is geconstateerd.  “Ik schrik van dit bericht, alhoewel we natuurlijk hadden gehoord dat hij een herseninfarct had gehad en nader medisch werd onderzocht”, reageert bisschop Ron van den Hout. “De afgelopen maanden hebben we regelmatig contact met hem gehad over de benoeming van twee priesters van zijn bisdom in het Noorden. We wensen hem beterschap en sterkte; laten we bidden voor zijn herstel!’’ Mgr. Smeets is – sinds zijn benoeming in 2018 – de jongst benoemde bisschop in Nederland.

Hieronder het bericht dat het bisdom Roermond naar buiten heeft gebracht:

—————————————————————————————————————————-

Perscommuniqué bisdom Roermond:

Helaas moeten wij u informeren dat het niet goed gaat met de gezondheidssituatie van onze bisschop Mgr. Harrie Smeets. De bisschop is weer opgenomen in het Laurentiusziekenhuis in Roermond. Daar verbleef hij eerder van eind mei tot 11 juni met klachten die deden denken aan een herseninfarct. Nader onderzoek in het academisch ziekenhuis Maastricht UMC+ constateerde bij mgr. Smeets  een hersentumor die acute behandeling vraagt en waarbij niet op volledige genezing gerekend moet worden. De bisschop verblijft voor verdere behandeling de komende maanden in een verpleeghuis te Roermond of omgeving. Mgr. Smeets heeft voorafgaand aan het medisch onderzoek op zijn verzoek het sacrament der zieken ontvangen, waar hij veel kracht uit geput heeft.

De bisschop laat vanaf zijn ziekbed weten dankbaar te zijn voor de vele beterschapswensen die hij heeft ontvangen. Ook is hij buitengewoon dankbaar voor het gebed van velen en hij vraagt dit voort te zetten. Hij spreekt zijn grote waardering uit voor de artsen en verpleegkundigen die hem in de ziekenhuizen van Roermond en Maastricht behandelen.  Zoals 11 juni reeds is aangekondigd, wordt het bestuur van het bisdom tijdelijk waargenomen door vicaris-generaal Mgr. René Maessen met steun van de overige leden van de bisdomstaf.

Wij vragen u allen te bidden voor een spoedig herstel van onze bisschop.

—————————————————————————————————————————