Nieuwe opzet Diocesane Toerusting

Of je nu vrijwilliger bent of professional, het is goed om af en toe weer even bij te tanken, je kennis wat op te frissen of weer wat praktische handvatten te hebben voor taken in de parochie.

Vanaf het seizoen 2016-2017 zal het bisdom Groningen-Leeuwarden modules van steeds vier bijeenkomsten aanbieden. Ze bevatten actuele achtergrond informatie, oude en nieuwe inzichten en bevatten praktisch materiaal dat zonder veel extra werk toepasbaar is in de praktijk.

De cursussen worden meestal centraal aangeboden en bij voldoende aanmeldingen worden de bijeenkomsten gehouden op meerdere plaatsen in de regio. De kosten zijn afhankelijk van de cursus en bedragen tussen €20 en €40.

Als u geïnteresseerd bent, wilt u dit dan melden bij l.winter@bisdomgl.nl ? Dan krijgen we alvast een indruk van de belangstelling.

Programma september 2016 – januari 2017

Module Liturgie I       
Eerste van twee modules van een vernieuwde kadervorming liturgie. Er wordt een actuele reader samengesteld. Deze module is een goede verdieping van de succesvolle basiscursus.
Cursusleiding in handen van de Diocesane werkgroep voor Liturgie.

Module Tienerwerk   
De cursus geeft veel achtergrondinformatie over de tiener- en jongerencultuur, het relationeel tienerwerk, relevante catechese, de opbouw van tiener- en jongerengroepen en hoe nieuwe jongeren te betrekken bij de kerk.
Cursusleiding in handen van jongerenwerker Piet Timmermans en diverse deskundigen uit het veld.

Programma februari – juni 2017

Module Liturgie II
Deel twee  van een vernieuwde kadervorming liturgie.
Cursusleiding in handen van de Diocesane werkgroep voor Liturgie.

Module H. Vormsel    
In het bisdom Groningen-Leeuwarden wordt veel tijd besteed aan een goede Vormselvoorbereiding. Het meest recente lesmateriaal en een goede aanpak kunnen een impuls geven aan de vormselgroep en aan de geloofsontwikkeling van elke vormeling. De module kan ‘los’ gevolgd worden, maar sluit aan bij de module over tienerwerk.
Cursusleiding in handen van de Diocesane werkgroep catechese en Piet Timmermans

Module Volwassenen-catechese
De inhoud van is deze cursus is op dit moment nog in voorbereiding.
Cursusleiding in handen van de Diocesane werkgroep catechese en de dienstverlener voor catechese, Piet Timmermans.

Dit bericht is een vooraankondiging, nadere informatie volgt.