Nieuwe priesterbenoeming bisdom Groningen-Leeuwarden

Met ingang van 1 februari 2020 verwelkomt het bisdom Groningen-Leeuwarden een nieuwe priester in haar gelederen. Pastor Karol Mielnik begint op deze dag als parochievicaris in de parochie ‘Maria, Hertogin van Drenthe’. De parochie omvat de locaties Klazienaveen,  Barger Compascuum, Emmer Compascuum, Zwartemeer.

Pastor Mielnik is 38 jaar en afkomstig uit Polen. Hij werd op 26 mei 2007 tot priester gewijd voor het bisdom Kalisz in Polen. Tijdens zijn priesterstudie gaf hij al de wens aan voor de kerk in het buitenland te willen werken. Sinds 1 april 2008 is pastor Mielnik werkzaam in Nederland. Momenteel is hij aangesteld als kapelaan in het bisdom Roermond.

Karol Mielnik krijgt in het noordelijk bisdom een fulltime benoeming en betrekt als woning de pastorie van de RK kerk in Emmer Compascuum. De presentatie vindt plaats tijdens de viering op zondag 2 februari 2020 om 10.30 uur in de St. Jozefkerk te Barger Compascuum.