Skip to content

Getuigenissen van Mensen Onderweg – Startdag Vastenactie 2023

Zaterdag 19 november was in de Zuiderkerk in Drachten de startdag voor vrijwilligers over de nieuwe campagne van Vastenactie volgend jaar. Het actiethema voor 2023 is ‘Mensen Onderweg’’. Drie gastsprekers vertelden indringende verhalen over hun ervaring als vluchteling en als hulpverlener voor Oekraïne. Aram Kooistra – Pourjafar vertelde over haar vlucht uit Iran en hoe haar leven als hogeschooldocent in Groningen nu verloopt. 

Godian Eijogu

Godian Eijogu uit Biafra (Nigeria) en Godfrey Lado uit (Zuid-Soedan) maakten ons deelgenoot van hun jeugdig opgroeien in Afrika in oorlogsgebieden, hun vertrek naar Europa en de manier waarop zij nu proberen anderen te helpen. De een via diaconaal werk onder kwetsbare mensen in Amsterdam, de ander door assistentie bij landelijke vluchtelingenopvang.  

Henk Jan Hofman uit Roden, eerder werkzaam in de gezondheidszorg, trok een aantal keren als vrijwilliger naar Polen om hulpgoederen voor Oekraïne te brengen, en Oekraïense vluchtelingen mee terug te nemen naar Nederland. Binnenkort vertrekt hij opnieuw met een convooi om hulpgoederen dit keer rechtstreeks af te leveren in Oekraïne. 

Verhalen en getuigenissen van ‘mensen onderweg’ die op de aanwezigen veel indruk maakten.

Als Vastenactie vrijwilligers van het noordelijk bisdom konden we voor het eerst sinds 2019 weer samenkomen. Gelukkig met veel aanmeldingen! In een geanimeerde en betrokken sfeer is de Vastenactiecampagne voor volgend jaar toegelicht door Luis Vergara, de nieuwe landelijke regio-coördinator Vastenactie. Materialen voor parochies en scholen zijn te downloaden vanaf de landelijke website: www.vastenactie.nl . Er is o.a. een nieuw hongerdoek gemaakt voor de vastentijd in 2023. Dat komt beschikbaar vanaf januari 2023 en is dan ook te verkrijgen via de website van Vastenactie.

De drie sprekers
Lees ook

01
juli

Officiële logo voor het Jubeljaar 2025 ‘Pelgrims van hoop’ onthuld

Officiële logo voor het Jubeljaar 2025 ‘Pelgrims van hoop’ onthuld

Het Vaticaan heeft op dinsdag 28 juni op een persconferentie het officiële logo voor het Jubeljaar 2025 openbaar g...

Lees meer

26
januari

Kom jij ook naar de landelijke Inspiratiedag voor diaconale initiatiefnemers?

Kom jij ook naar de landelijke Inspiratiedag voor diaconale initiatiefnemers?

Op zaterdag 11 februari 2023 is er een landelijke inspiratiedag voor mensen die zich inzetten op gebied van diaconie en cari...

Lees meer

26
januari

Lezingen Dag van het Jodendom Groninger Synagoge

Lezingen Dag van het Jodendom Groninger Synagoge

Sterke vrouwen zorgen dat Gods verhaal doorgaat. Zondag 21 januari jl. was in de Groningse Folkingestraat synagoge de jaa...

Lees meer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *