Skip to content

Oktober: wereldmissiemaand voor Kibera in Nairobi

Op 23 oktober a.s. is het dit jaar Missiezondag.  Missio/ Pauselijke missiewerken richt zich dit jaar op hulp en pastorale steun in de sloppenwijk Kibera van Nairobi, de hoofdstad van Kenia.

De Keniase metropool Nairobi is met 7,5 miljoen inwoners een megacity geworden. Dagelijks trekken mensen vanuit het omliggende gebied naar de stad in de hoop op werk en een betere toekomst. Ongeveer  60 procent van de stadsbevolking van Nairobi leeft in grote ‘slums’ (sloppenwijken) op slechts zes procent van de totale oppervlakte van de stad.

Kibera
Missio wijdt haar hulpcampagne aan de grootste slum van Nairobi: de wijk Kibera. Ze volgen bewoners van de sloppenwijk en het pastorale werk van zuster Mary Wambui, van de gemeenschap ‘Little Sisters of Jesus’, en pastor Firmin Koffi  van de Yarumal-missionarissen.

Kibera is een woord uit de taal Kiswahili en betekent ‘jungle’. Naar schatting woont hier een half miljoen mensen dicht opeengepakt. Slechts eenvijfde deel van de huizen heeft stroom. Drinkwater moet bij waterstations gehaald worden. Hygiëne is een groot probleem. De meeste mensen die hier leven willen maar één ding: weg. De Yarumal missionarissen onder leiding van pastor Firmin Koffi zeggen: “Kibera is een leerschool” – en zij blijven.

Campagnemateriaal
De campagne voor  Wereldmissiemaand in oktober wordt ondersteund door posters, een artikel voor het parochieblad, liturgische handreikingen, een kinderkrant en spaarzakjes. Het magazine Kerk Wereldwijd besteedt in het september/oktober nummer aandacht aan Wereldmissiemaand met reportages en interviews.

Onderstaande link naar de website van Missio geeft meer informatie en bestelmogelijkheid voor artikelen en donatie. Zie:  Wereldmissiemaand 2022: Kibera – MISSIO Nederland

Foto: Zuster Mary Wambui, Caroline Anyango en pastor Firmin Koffi in Nairobi
Lees ook

01
juli

Officiële logo voor het Jubeljaar 2025 ‘Pelgrims van hoop’ onthuld

Officiële logo voor het Jubeljaar 2025 ‘Pelgrims van hoop’ onthuld

Het Vaticaan heeft op dinsdag 28 juni op een persconferentie het officiële logo voor het Jubeljaar 2025 openbaar g...

Lees meer

16
maart

Vooraankondiging symposium ‘Missionair engagement voor gelovigen en parochies’ 21 april a.s. in Tilburg

Vooraankondiging symposium ‘Missionair engagement voor gelovigen en parochies’ 21 april a.s. in Tilburg

Op 21 april a.s.  is van 14.00 tot 16.30 uur op de Universiteit van Tilburg een symposium over ‘Missionair engagement...

Lees meer

14
maart

Pauselijke missiewerken: netwerk van gebed

Pauselijke missiewerken: netwerk van gebed

Eind februari jl. bezocht een groep van Missio Nederland enkele dagen het Internationale Centrum voor Missionaire Animatie t...

Lees meer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *