Skip to content

Vier.nu: Nieuwe website van Rooms-Katholieke Kerk over de christelijke hoogfeesten

De Rooms-Katholieke Kerk introduceert een nieuwe website: Vier.nu. Op deze site worden de christelijke hoogfeesten zoals Kerstmis, Pasen en Pinksteren toegelicht. Bezoekers worden van uitgenodigd de hoogtijdagen mee te vieren in de katholieke parochie in hun regio.

De website Vier.nu is het vervolg op eerdere campagnes in voorgaande jaren:  Vier Kerstmis, Vier Pasen en Vier Pinksteren. De site krijgt een vaste plek op internet.  Met de landelijke campagne Vier.nu Kerstmis willen de Nederlandse bisdommen zoveel mogelijk mensen stimuleren naar (een van) de kerstvieringen in de parochies te komen. Na de coronajaren zijn de kerstnachtvieringen weer toegankelijk, rekening houdend met basisregels als afstand houden. 

Voor en door parochies

De website Vier.nu biedt kennis en materiaal voor het samen vieren van christelijke hoogfeesten in de Rooms-Katholieke Kerk. De site helpt mensen ook om een parochie in eigen omgeving te vinden. Op de parochiesites staat het vieringenrooster voor Kerstmis met vermelding van plaats en tijd van kerstvieringen. Op dit moment belangrijk om kennis van te nemen, nu veel parochies ervoor kiezen om in verband met energiekosten vieringen in minder  kerkgebouwen te laten plaatsvinden. Vier.nu is een landelijke campagne voor en door parochies in heel Nederland.

De website begint in 2022 met focus op Kerstmis. In de loop van 2023 worden andere hoogfeesten, zoals Pasen en Pinksteren, uitgelicht. Informatie over Kerstmis blijft toegankelijk om bezoekers blijvend te informeren over betekenis en achtergrond van de hoogfeesten. Andere christelijke hoogfeesten krijgen later ook een plek. De praktische informatie voor parochies wordt verder aangevuld.

Ontdek het zelf en ga naar Vier.nu !

Lees ook

01
juli

Officiële logo voor het Jubeljaar 2025 ‘Pelgrims van hoop’ onthuld

Officiële logo voor het Jubeljaar 2025 ‘Pelgrims van hoop’ onthuld

Het Vaticaan heeft op dinsdag 28 juni op een persconferentie het officiële logo voor het Jubeljaar 2025 openbaar g...

Lees meer

26
januari

Kom jij ook naar de landelijke Inspiratiedag voor diaconale initiatiefnemers?

Kom jij ook naar de landelijke Inspiratiedag voor diaconale initiatiefnemers?

Op zaterdag 11 februari 2023 is er een landelijke inspiratiedag voor mensen die zich inzetten op gebied van diaconie en cari...

Lees meer

26
januari

Lezingen Dag van het Jodendom Groninger Synagoge

Lezingen Dag van het Jodendom Groninger Synagoge

Sterke vrouwen zorgen dat Gods verhaal doorgaat. Zondag 21 januari jl. was in de Groningse Folkingestraat synagoge de jaa...

Lees meer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *