Online vieringen

Nu door de coronacrisis kerkelijke vieringen beperkt toegankelijk zijn kunt u thuis via televisie en internet de Eucharistie volgen.

Televisie
Elke zondagmorgen zendt KRO-NCRV op televisie (NPO 2) een Eucharistieviering uit. De viering is wekelijks in een andere RK kerk in Nederland.
Elke zondag is om 09.45 uur op NPO2  het ‘Geloofsgesprek’ van Leo Fijen, voorafgaand aan de Eucharistieviering op TV. Tijdens de Adventsweken voor Kerstmis 2020 zijn dat gesprekken met vier bisschoppen.

Vier Kerstmis : fysiek of online

De Nederlandse Bisschoppen nodigen onder het motto ‘Vier Kerstmis’ iedereen uit dit jaar fysiek of online Kerstmis te vieren. De speciale website www.vierkerstmis.nl biedt een wegwijzer naar kerstvieringen in de dichtstbijzijnde RK parochie in uw omgeving. De betreffende parochiewebsites maken melding van aanvangstijden, mogelijkheid voor reservering en de juiste link voor live-stream verbinding met lokale kerstvieringen.

Fysiek bezoek van vieringen, ook met Kerstmis, is vanwege het coronavirus beperkt tot 30 mensen. Reservering vooraf via de lokale parochie is noodzakelijk. De anderhalve meter maatregel en ontsmetting van handen wordt door alle kerken in acht genomen.

De website www.vierkerstmis.nl geeft bezoekers ook tips om Kerst te vieren in het gezin (doe-boekje voor kinderen). Een Adventsactie vraagt uw steun voor kwetsbaren.

De landelijke campagne van de RK kerk ‘Vier Kerstmis’ wordt ook via andere media bij het Nederlandse publiek onder de aandacht gebracht.