Ontmoetingsdag voor mensen die hun partner verloren hebben 21 maart 2019

donderdag 21 maart 2019

Het verlies van je partner is heel ingrijpend. Je leven staat opeens op zijn kop en misschien vraag je je af hoe je verder kunt na dit verlies, en het leven weer de moeite waard kunt vinden. In ieder geval is de verwerking van verlies, het hervinden van het leven zonder je partner, voor iedereen verschillend.

Vele factoren spelen daarbij een rol. Vele mensen in je directe omgeving of daarbuiten proberen je daarbij tot steun te zijn. De diocesane werkgroep Partnerverlies van het Bisdom Groningen-Leeuwarden is zo’n groep, die ú tot steun wil zijn bij het verwerken van uw verlies. Zij organiseert elk half jaar in telkens een andere regio een ‘Ontmoetingsdag’ voor mensen zoals u. Deze keer is dat de regio Groningen.

Het ‘ontmoeten’ staat op deze dag voorop. De dag is namelijk vooral bedoeld om de eigen ervaringen met andere mensen, die eveneens hun partner hebben verloren, te delen. Het is een dag, waarop u op verhaal mag komen en waarop u vrijelijk mag zeggen wat u er eigenlijk van vindt.

Na de dagopening zal pastor Bernard Buit uit Veendam een  inleiding houden over verliesverwerking. Hij zal ook stilstaan bij de plaats, die God daarbij inneemt. De dag zal worden besloten met een korte viering.

Als u het prettig vindt, kunt u iemand uit uw omgeving meenemen.

Bijdrage in de kosten:
Er wordt van u een bijdrage in de kosten gevraagd van € 12,00. Daarvoor ontvangt u tevens koffie/thee en een lunch. Uw bijdrage kunt u op de dag zelf bij binnenkomst voldoen.

Informatie:
Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met :
Mw. M.H.A. Steen-Blom
tel. 0516-850820
Mevr. A. van Diepen-Galama
tel. 0527-252418
Dhr. A.M.J. v.d. Rijdt
tel. 06-51042611

Opgave:
Wij willen u verzoeken zich vóór 12 maart 2019 op te geven. U kunt zich telefonisch en via de email aanmelden.
Tel. 050-4065888
Email: l.winter@bisdomgl.nl
Na opgave ontvangt u rond 14 maart 2019 een programma, een routebeschrijving en verdere informatie over de ontmoetingsdag. Sappemeer is per trein en bus bereikbaar.

Wij hopen op een goede en helende ontmoetingsdag met u!

Namens de werkgroep Partnerverlies

Pastor Bernard Buit
voorzitter