Passieconcert voor Pasen – Salvatorkerk Groningen

zondag 7 april 2019

Werken van Bach, de Messiah van Händel en Stabat Mater in de Salvatorkerk Groningen

Op zondag 7 april 2019 is in de Salvatorkerk te Groningen een concertprogramma met muziek gewijd aan de Lijdenstijd en Pasen. Werken worden uitgevoerd van o.a. Johann Sebastian Bach, delen uit The Messiah van Georg Friedrich Händel en het Stabat Mater.

Pastoor Arjen Jellema leidt de avond in en leest teksten. Muzikaal uitvoerenden zijn het Vocaal Ensemble Flexwerk o.l.v. Cas Straatman en het Koor Vocare o.l.v. Chris Fictoor. Musici zijn sopraansoliste Meike Wijma, althoboïsten Bindert Posthuma en Erik Wijma en organist Matthew Schembri.  Aanvang van het programma is 20.00 uur, de entree is vrij en er is een deurcollecte. De kerk bevindt zich aan de Starkenborghstraat/Hora Siccamasingelkerk in Groningen.

De muziekavond maakt deel uit van de serie ‘Op adem komen’ in de Salvatorkerk.

Info: Chris Fictoor, c.w.a.fictoor@gmail.com; M 06-53799635.