Pater Hans van Zeeland SJ (89) overleden

Op maandagochtend 22 februari overleed in het Berchmanianum in Nijmegen pater Hans van Zeeland SJ op de leeftijd van 89 jaar.

PATER VAN ZEELAND 2Hans van Zeeland werd geboren op 3 september 1926 in Veur (nu Leidschendam) en trad in bij Sociëteit van Jezus op 24 mei 1945. Naast filosofie en theologie studeerde hij aardrijkskunde in Tilburg. In 1958 werd hij priester gewijd. In 1961 ging hij naar het Maartenscollege in Haren waar hij twintig jaar aardrijkskundeles gaf. In 1967 werd hij Vicaris van de Theresiakapel in Hoogkerk en verleende hij weekendassistenties in Zuidhorn. Van 1985 -1991 was hij pastoor van Delfzijl.

Na 1981 woonde pater Van Zeeland in Groningen, Delfzijl en Bedum, en was hij actief in de basiszielzorg en bij de Katholieke Bond van Ouderen.

De eucharistie ten afscheid wordt op maandag 29 februari gevierd om 11.00 uur in de kapel van het Berchmanianum, Houtlaan 4, 6525 XZ te Nijmegen waarna de begrafenis volgt op het kerkhof Jonkerbos.

Het bisdom Groningen-Leeuwarden is emeritus-pastoor Hans van Zeeland SJ zeer dankbaar voor zijn pastorale inzet voor het bisdom. Dat hij voortaan in Gods Licht geborgen mag zijn.

Peter Pot
Secretaris-kanselier bisdom Groningen-Leeuwarden