Pater Jan Andriessen CSSp (85) overleden

Nu pas bereikte ons het bericht dat op 5 mei pater Jan Andriessen CSSp in Gennep is overleden op de leeftijd van 85 jaar.

Jan Andriessen werd op 21 januari 1930 geboren te Roermond. In 1958 werd hij priester gewijd in de missiecongregatie van de paters van de H. Geest, ook de Spiritijnen genoemd. Na Congo werkte Jan Andriessen als missionaris in Tanzania.

In 1973 keerde hij om gezondheidsredenen terug naar Nederland en werd hij pastoor en later deken van parochies in de Noordoostpolder. In 2010 verhuisde Jan naar zorgcentrum Libermannhof in Gennep waar hij op 5 mei jongstleden overleed.

Het bisdom Groningen-Leeuwarden is Jan Andriessen dankbaar voor zijn pastorale en bestuurlijke arbeid in de wijngaard des Heren van de kerk van het Noorden. Dat hij voortaan in God geborgen mag zijn.

P.A.G.M. Pot
Secretaris-kanselier bisdom Groningen-Leeuwarden