Pater Jaring de Wolff o.carm (79) overleden

Op donderdagavond 31 maart overleed pater Jaring de Wolff o.carm in een ziekenhuis in Groningen op de leeftijd van 79 jaar.

Jaring Jan de Wolff werd geboren op 31 augustus 1936 te Leeuwarden. Als 11-jarige jongen ging hij naar het seminarie van de Orde van de Karmelieten in Zenderen. Op 9 juli 1961 werd hij tot priester gewijd en begon daarna zijn pastorale werkzaamheden in Emmen en omgeving. Omdat hij erg hield van sport heeft hij vervolgens de ALO gevolgd. Hij is jarenlang actief geweest als gymleraar en gaf daarnaast catechese, eerst in Veendam en later in Emmen. Van september 1988 tot april 2008 was hij pastoor van Zandberg en van januari 1992 tot april 2008 ook pastoor van Ter Apel. Van april 2008 tot september 2008 was hij parochievicaris van Ter Apel en Zandberg. Vanaf september 2008 was hij priesterassistent in de parochies van Warga, Irnsum, Oosterwierum en Wytgaard.

Dinsdagavond 5 april is er gelegenheid om afscheid te nemen in de RK Kerk van Zandberg (H. Jozef, Kerklaan 23) om 19.00 uur.
De uitvaart wordt gehouden op woensdag 6 april om 14.00 uur in de Kloosterkerk van Zenderen waar hij op de bijbehorende begraafplaats wordt begraven.

Correspondentie adres: Karmelietenklooster, Rembrandtlaan 25, 7606 GH Almelo

Het bisdom Groningen-Leeuwarden is pater Jaring de Wolff zeer dankbaar voor al zijn pastorale werkzaamheden. Dat hij voortaan bij God mag zijn.

Peter Pot,
secretaris-kanselier