Start driedaagse pelgrimstocht Vastenactie vanuit Weesp

donderdag 11 april 2019

 

 

Wandelen over water

Van donderdag 11 tot en met zaterdag 13 april 2019 houdt de Vastenactie haar jaarlijkse pelgrimstocht, dit jaar voor de negende keer. Wandelroutes in het rivierengebied van de Vecht en Gein zijn uitgezet voor elke dag een rondwandeling van ca. 20 km vanuit Weesp. Dag 1 is van Weesp naar Nederhorst den Berg en Ankeveen. Dag 2 gaat naar het Naardermeer en de Muiderberg. Op de slotdag wordt gewandeld naar Nigtevecht en Abcoude. De Pelgrimstocht ‘Wandelen over water’ is een geldinzamelactie voor de vijf waterprojecten van de Vastenactie in 2019.

Programma

Deelnemers kunnen via www.vastenactie.nl/nl/kominactie/startzelfeenactie een actiepagina aanmaken en zich laten sponsoren. Er staan tips hoe je succesvol sponsors kan werven. Het avondprogramma op donderdag en de vrijdag staat in het teken van creativiteit, en bezinning samen met pastores in de regio Weesp. De Vastenactie Pelgrimstocht is georganiseerd door vrijwilligers van de parochie Levend Water van Weesp, Muiden enMuiderberg.

Voor aanmelding, informatie en kosten, zie: www.vastenactie.nl/nl/evenementen/pelgrimstocht2019. Aanmelding kan via de website voor één, twee of drie dagen. Al of niet met slaapmogelijkheid en deelname aan avondeten. Voor overnachting is een hotel in Weesp gereserveerd. Ook andere nuttige zaken voor onderweg zijn geregeld, zoals lunchpakketten, pauzeplekken, warme maaltijden, EHBO en de bezemwagen.

 

(foto: Fred van Amerongen)