Regionale Startdag ter voorbereiding op de Vastenactie 2020

zaterdag 16 november 2019

Uitnodiging Regionale Startdag Vastenactie Noord Nederland in Drachten op 16 november 2019

Het thema van de Vastenactie 2020 is ‘Werken aan je toekomst’. Op zaterdag 16 november a.s. is in Drachten (Zuiderkerk) de regionale Startdag voor Noord-Nederland. Een dagprogramma voor leden van VOM-groepen, PCI-besturen, pastorale beroepskrachten, vrijwilligers voor kindernevendienst en catechese. Ook leerkrachten van katholieke scholen zijn van harte welkom! Het programma inclusief lunch is  van 10.00 uur tot 15.30 uur en wordt u aangeboden door de landelijke Vastenactie en het bisdom Groningen-Leeuwarden.

Ochtendprogramma
9.30 uur: Ontvangst koffie/thee
10.00 uur: Welkom
10.15 uur: Thema ‘Werken aan je toekomst’
Johan Compier, campagneleider Vastenactie, over het jaarthema 2020
11.00 uur: Pauze
11.15 uur: Hoofdspreker: organisatie ‘World’s Best News’ over beroepsopleidingen en  start van nieuwe bedrijven.
12.15 uur: Lunch
13.00 uur: Pelgrimsweekend ‘Klooster Klunen’ in Drachten e.o.  Streekkenner Harmen Altena van de H. Clara van Assisi parochie over het driedaagse wandelweekend van de landelijke Vastenactie op 3, 4 en 5 april 2020.

Middagprogramma: drie workshops
1 )  Scholen, catechese, kindernevendienst:  Angelique Steysel over educatie met het materiaal over het vastenactie-thema.
2) Buitenlandprojecten:  Johan Compier en Petra Janssen over de opzet van een project in het buitenland met behulp van een rollenspel door deelnemers (dorpsbewoners, overheid, projecthouder in Nederland).
3) Communicatie buiten de kerk:  Hoe bereik ik mensen buiten de kerkmuren met de Vastenactie boodschap? Geen college maar interactieve oefeningen door communicatie adviseur Celine Timmermans.
14.30 uur  :  Afronding. Aansluitend slotviering in de kerk.

Locatie:  Zuiderkerk in Drachten.
Adres: De Drift 46, 9203 GH te Drachten.  Ingang voorzijde: Wuiteweg 71,
Tel. 0512 – 539946. Parkeren kan op het terrein van de kerk.

Aanmelding vooraf is gewenst i.v.m de lunch. Graag uw voorkeur aangeven voor één van de middagworkshops.  Aanmeldingen: Lisette Winter, l.winter@bisdomgl.nl