‘Titus, held of heilige?’ in Friese Slappeterp. Zomervoorstellingen over Titus Brandsma 2021

Voor de Passiespelen ga je naar Tegelen en voor Soldaat van Oranje naar Katwijk aan Zee. Onder dit motto kunt u deze zomer naar Slappeterp voor de voorstelling ‘Titus, held of heilige?’ Een levensverhaal over pater Titus Brandsma, gespeeld op locatie in het Friese land door Peter Vermaat in het dorpshuis van Skingen/Slappeterp. Elke vrijdag en zaterdag in de maanden juli en augustus.

Friesland met zijn stilte en weidse platteland is ook het land van herkomst van pater Karmeliet en Zalige Titus Brandsma. Het is 140 jaar geleden dat hij in 1881 in een katholiek boerengezin in het gehucht Oegeklooster werd geboren. Titus werd Karmeliet en koos voor veel maatschappelijke inzet. In de jaren ’30 en ’40 vorige eeuw kwam hij ook in verzet tegen het Duitse nazibewind. Katholieke kranten moedigde hij aan geen artikelen en advertenties van de NSB te publiceren. Die verzetsactie leidde binnen een jaar tot zijn gevangenschap en dood in het kamp Dachau (1942). Momenteel doen nieuwe geruchten de ronde dat Titus door de Rooms-katholieke kerk heilig wordt verklaard.
Genoeg aanleiding voor een serie zomervoorstellingen over ‘Titus, held of heilige?’ in noord Friesland. In anderhalf uur biedt Peter Vermaat op theatrale wijze, geholpen door levensgrote poppen, een boeiende kennismaking met het leven van Titus. Wie was deze Friese pater en mysticus die door de Nazi’s om het leven is gebracht? Waardoor werd hij gedreven? Hoe inspireert hij vandaag?
Meer weten en reserveren? Zie: www.petervermaat.nl/voorstellingen/titus

Speeldata: Elke vrijdag en zaterdag in juli en augustus.
Locatie: Dorpshuis Op Healwei, gelegen tussen Skingen en Slappeterp.
Tijd: 20.30 – 22.00 uur (zonder pauze) .
Entree: € 15,=.

Maaltijd en overnachting
Voor vier data kan men vooraf dineren en eventueel overnachtingsmogelijkheden boeken. Op 3 (zaterdag) en 16 juli (vrijdag), en op 31 juli en 14 augustus (zaterdag), kan men voorafgaand aan de voorstelling aanschuiven bij een driegangen menu geserveerd door de minicamping en theetuin van Slappeterp. Kostprijs: € 17,50. Maaltijdreservering kan per e-mail: info@minicampingslappeterp.nl. Of telefonisch: 0518-451854 / Mobiel: 06-51275482 / 06-18468140. Overnachting boeken op de camping kan hier ook. Logies boeken voor ‘bed en breakfast’ kan bij: Esther van Alderwegen in Slappeterp (mail: mieghimmel@hotmail.com) of B & B Buitengewoon in Skingen (zie: www.buitengewoonskingen.nl).