Twee reizen vanuit bisdom GL naar WJD Krakau 2016

Van 25-31 juli 2016 zullen in de Poolse stad Krakau de Wereldjongerendagen (WJD) gehouden worden. De WJD is het grootste jongerenevenement ter wereld en trekt jongeren uit de gehele wereld. Paus Franciscus zal in Krakau zijn van 28 t/m 31 juli. Een uitgebreid programma van de WJD vind je hier (in het engels).

UnknownVanuit het bisdom Groningen-Leeuwarden worden twee reizen naar de WJD in Krakau ondernomen, een korte reis met 11 overnachtingen en een langere reis met 15 overnachtingen. Naast de WJD in Krakau worden andere Poolse steden bezocht en zijn er excursies naar onder meer het voormalig concentratiekamp Auschwitz. Informatie over beide reizen vind je in een WJD-folder bisdom GL

Het thema van de WJD 2016 is ‘Zalig de barmhartigen, want zij zullen barmhartigheid ondervinden’(Mt 5,7). Binnen het thema van de barmhartigheid zullen drie belangrijke pijlers uitgelicht worden: Zien + bewogen worden, solidariteit + menswaardigheid en barmhartigheid ondervinden.

De Wereldjongerendagen zijn bedoeld voor jongeren van 16-30 jaar. Het is een katholiek evenement maar jongeren van alle geloofsovertuigingen zijn welkom. Ook de andere Nederlandse bisdommen organiseren reizen naar WJD Krakau 2016.