Tweede Pinksterdag:  Maria processie Emmer Compascuum live op You Tube

De Maria processie van Emmer Compascuum is al jaren een begrip. Op  1 juni a.s., de Tweede Pinksterdag, begint vanaf 15.00 uur het Marialof in de St. Willehaduskerk in Emmer Compascuum. Aansluitend volgt een kleine processie naar de kapel van Maria, Hertogin van Drenthe. Bisschop Ron van den Hout gaat samen met meerdere pastores voor in de viering. Vanwege het coronavirus is het dit jaar geen openbare viering, maar een bedevaart die  ‘live’ op internet/YouTube  is te volgen. Zie: https://www.youtube.com/channel/UC_jkcVd-5UBQCYevK01mFEQ

De bedevaart naar Maria, Hertogin van Drenthe is elk jaar op Tweede Pinksterdag. Honderden bedevaartgangers komen er op af. Via de livestream op YouTube/‘Parochie Maria Hertogin van Drenthe’ is het nu voor iedereen te volgen. De link is het officiële YouTubekanaal van de Parochie Maria Hertogin van Drenthe, waar meer video’s en  live uitzendingen te zien zijn.

Allerheiligste

Centraal in de bedevaart staat de uitstelling van het Allerheiligste in de sfeervolle St. Willehaduskerk van Emmer Compascuum. De uitstelling wordt omlijst met Nederlandse gezangen, waaronder veel  Marialiederen,  enkele Schriftlezingen, een preek en voorbeden. Aansluitend volgt een kleine processie in de buitenlucht naar de kapel van Maria, Hertogin van Drenthe.  In dit uitbundig bloeiende  – en door de coronacrisis tegelijk ‘schrale’ – voorjaar, vragen wij de Moeder van de Heer om haar voorspraak. Voor zieken en verzorgers, voor kinderen en hun ouders, voor geliefden die we nu niet in onze armen kunnen sluiten, en natuurlijk voor onszelf.

Van harte welkom in de virtuele kerk van Maria, Hertogin van Drenthe!