Vastenactie 2018: Geef meer door te minderen

Elk jaar is de Vastenactie een belangrijke activiteit in de Nederlandse katholieke kerk. In 2018  steunt de actie het ‘Household in Distress’ – programma (HID), dat de zusters van het Heilig Hart van Jezus en Maria in Mbala, Zambia, in 1991 zijn gestart. De zusters willen HIV en aids in en om het stadje Mbala in noordoost Zambia verminderen door voorlichting, goede gezondheidszorg én hulp aan mensen om in hun eigen levensonderhoud te voorzien. Om dat te bereiken heeft Vastenactie de ‘40 Dagen Challenge’ georganiseerd.  Vasten is een bekende traditie in de katholieke kerk. Buiten de religieuze kaders is het tegenwoordig een trend om een aantal dagen te minderen in consumptie en in levensstijl. Bijvoorbeeld jongeren die minder aandacht geven aan social mediagebruik.

De ’40 Dagen Challenge’

Voorafgaand aan de vastentijd bedenkt u welke uitdaging u met uzelf tijdens de vastenperiode aan gaat. En welk bedrag u daarvoor doneert aan de Vastenactie. Drink bv. 40 dagen geen frisdrank en doneer 40 x 1 Euro aan de Vastenactie. Of: minder koekjes bij de koffie eten en doneer 40 x 50 cent. U bepaalt zelf wat u mindert en wat dat financieel oplevert voor Vastenactie en de zusters in Zambia.

Tijdens de vasten is ons motto als stichting ‘Even minderen. Voor een ander’. Doe mee en help de zusters en inwoners van Mbala in Zambia. Meer hulp bij het aanmaken van uw challenge: kijk op https://40-dagen.nl/

Informatie: Neem contact op via info@vastenactie.nl. Info over het campagneproject vindt u op

http://www.vastenactie.nl/projecten/armoedebestrijding-in-mbala-zambia